Korona virus i putovanja

Korona virus može se slobodno reći gotovo da je pokorio ceo svet. Veliki broj zemalja ima ogromne probleme da nivo oboljevanja svede na što manju meru. Ipak, mnoge rigorozne mere dovele su do značajnih rezultata, što je sačuvalo veliki broj života. Najugroženiji su naši najstariji sugrađani, a društvena odgovornost sada je od ključnog značaja.

Ukoliko volite da putujete onda vas je ova kriza sigurno mnogo pogodila. Ipak, neophodno je poštovanje svih mera, kako bi se ova pandemija što pre završila. Jedino tako ćemo ponovo moći da uživamo u nekim novim avanturama I upoznavanju novih zemalja.

Zaštitna maska preporuka za zaštitu od Korona virusa

Mere predostrožnosti usled Korona virusa

  • Održavajte redovno higijenu, perite ruke minimun 20 sekundi toplom vodom I sapunom
  • Koristite zaštitnu masku I rukavice ukoliko izlazite iz kuće
  • Izbegavajte odlazak u prostore gde boravi veći broj ljudi
  • Sve obaveze odložite dok traje vandredno stanje u zemlji

Ukoliko se svi budu pridržavali ovakvih mera virus će za kratko vreme biti stavljen pod kontrolu, broj obolelih će biti manji, što znači da će se sve vratiti u normalu I da ćemo ponovo moći da se opustimo I bezbedno putujemo. Veliki broj ljudi nije shvatao realnu opasnost koju Covid 19 nosi. Ipak, nakon što su polako zatvorene državne granice gotovo svih zemalja sveta došli smo do zaključka – Korona virus je ozbiljna pretnja za čitavo čovečanstvo.

Otkazana sva putovanja

Brojne turističke agencije su se našle u vrlo nezgodnom položaju jer nisu  mogle da ispune ugovorne obaveze i sprovedu putovanja u delo. Ipak, po zakonu naše zemlje otkazana su sva putovanja do 15.maja, a umesto povraćaja novca putnici će dobiti vaučere koje će moći da iskoriste za neko drugo putovanje.  Svi sektori privrede su veoma pogođeni usled novonastale situacije, a turizam naročito. Kao I u svim drugim sferama života I ovde treba imati razumevanja I pokazati maksimalnu solidarnost.

Ipak, ukoliko ste uplatili letovanje, vrlo je verovatno da će ono bez većih problema biti sprovedeno, jer se očekuje da će do letnje sezone proći ova strašna kriza. Ukoliko sada imate slobodnog vremena, idealan način da ga iskoristite jeste da pronađete neku lepu destinaciju, na koji ćete otputovati kada ovo sve prođe. Pronađite način da vam vreme brže prođe, da se briga i stres dovedu na razumnu meru I prepustite se surfovanju po nekim od najlepših plaža Grčke, napravite virtuelnu turu kroz poznate evorpske gradove… Bezbedno je I zanimljivo…

Surfujte i pronađite svoje idealno putovanje

 

Iako su prolećna putovanja za sada stopirana, postoji mnogo zanimljivih destinacija koje možete posetiti leti, u jesen ili zimi. Ne dozvolite da vam trenutna situacija uništi raspoloženje. Nije zabranjeno putovati online, nije zabranjeno tragati za novim zanimljivim mestima I upoznati istoriju i tradiciju pomoću googla. Ovo je vreme za sve one koji nisu imali dovoljno slobodnog vremena da  pronađu idealne destinacije.

 

Iskoristite svaki trenutak da uživate sa ukućanima, da čujete I njihove predloge, prepustite se zajedničkom maštanju… Ne očajavajte… Prepustite se čarima online putovanja…

Kovid 19 će sigurno proći, potrebno je samo malo stpljenja I discipline. Pokažimo da smo odgovorni, odgovorni prema sebi I svojim ukućanima, odgovorni prema komšijama I starim sugrađanima. Budimo optimistični I ne dozvolimo da nas ova situacija obeshrabri…

Čim se sve završi krećemo u nova putovanja… još jači, bolji i srećniji!

Tekst: Milica Ilić Kosijer

Foto:Pixabay