Lefkada

Lefkada

Things to do - general

Ostrvo Lefkada, koji se naziva i Lefkas, četvrto je najveće ostrvo u sklopu Jonskih ostrva, posle Zakintosa, Kefalonije i Krfa. Ima površinu od 303 km2, a dužina obale je 117 km. Glavni grad je Lefkada koja se nalazi na severoistoku ostrva, i njegovo stanovništvo živi uglavnom od poljoprivrede i turizma.

Most preko uskog kanala povezuje ostrvo sa kopnenom Grčkom i počinje baš u gradu Lefkada. Ulaz u grad sa mosta je najinteresantniji deo grada u kome se nalazi većina kafea, restorana i prodavnica.. Autobuski prevoz povezuje grad sa svim letovalištima i plažama na ostrvu..

Lefkadu pored izuzetno lepih plaža i prirode ukrašavaju prelepa mala sela koja se spuštaju niz padine planina u obliku amfiteatra. Najinteresantnija mesta su LefkadaNidri VasilikiAgios NikitasKalamaciSivota.

Arhitektura u mestima je pod uticajem venecijanskog stila. Međutim, jaki zemljotresi 1948.i 1953.uništili su veliki deo tradicionalne arhitekture na ostrvu Lefkada. Ostrvo ima 23.000 stanovnika. Klima je mediteranska sa velikim brojem sunčanih i toplih dana i sa osvežavajućim vetrovima koji posebno pogoduju ljubiteljima surfovanja na vetru.

Zemlja/Država Grčka
Vila Homer

Vila Homer

Grčka, Lefkada, Nidri
Ako vas privlače mora dalekih, egzotičnih destinacija a niste u prilici da odete Lefkada će vam pruž Detaljnije
Vila Stela

Vila Stela

Grčka, Lefkada, Nidri
Ako želite da pratite kako rumeno sunce polako zaranja u more dok se gostite grčkim specijalitetima Detaljnije