Tasos

Tasos

Things to do - general

Tasos je najsevernije ostrvo egejskog arhipelaga, u obimu nesto manje od 100 km, okruženo predivnim peskovitim plažama. Čak i u najtoplijim danima, kada sve vrvi od turista, možete naći mirnu plažu u nekoj od uvala Tasosa. Unutrašnjost ostrva je skoro netaknuti planinski predeo sa raštrkanim selima koje vreme kao da nije promenilo. Celo ostrvo je prekriveno bogatim šumama crnog i makedonskog bora.

Centar ostrva i glavna luka je grad Limenas sa bajkovitim uličicama, tavernama i barovima. Drugi po velicini grad, Limenarija i prelepi Potos i Pefkari, najjužnija mesta ostrva, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i nezadovoljnim.

Prelepi TASOS, ostrvo maslina, vina, smokvi i sunca, bio je  u rukama Feničana, zatim Grka, potom Turaka i, konačno, danas opet Grka. Svaka kultura je ostavila svoj trag pod Ipsarion planinom. Ostrvo Tasos će Vas očarati gostoprimstvom ostrvljana i lepotom zelenila.

Plaže na kojima turisti uzivaju su: Makriamos, Glifada, Golden beach, Paradiso, Aliki, Tripiti, Sotiros.

Nazivi ” smaragdno ostrvo “, ” zeleni dijamant egeja “, ” šuma koja pliva “, ” egejski raj ” govore mnogo, pa zato svako ko poseti Tasos zauvek će poneti sa sobom predivne i nezaboravne trenutke i poželeće da se opet vrati.

Zemlja/Država Grčka

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.