Opis

Provedite sa nama fantastičan vikend I saznajte sve o secesiji u dve države za dva dana.

Razgledanja, šetnja parkom prirode, opuštanje u spa centu,  degustacija vina…

U pratnji vodiča ćemo obići najpoznatije secesijske palate i građevine u Segedinu, Subotici i na Paliću.

Pored razgledanja, bićete u prilici da se opustite u segedinskom wellness&spa centru, u šetnji parkom prirode, ili da šopingujete, nakon čega sledi degustacija 7 vrsta vina  i mađarskih specijaliteta. Noćenje u Hajdukovu.

Info i rezervacije:
065 230 330 5

REZERVIŠITE OVDE

Segedin

Grad sunca i vode – kako se najčešće naziva pružiće vam poseban ugođaj jer nudi za svakoga po nešto.

Segedin je najsunčanije mesto u celoj Mađarskoj i grad smešten na području koje obiluje izvorima termalne vode. Nekada uglavnom znan kao čuvar mađarske tradicije i prepoznatljivih brendova, poslednjih decenija se razvio u pravi turistički raj. Isprepletanost starog i modernog, mira i vreve, čini ovaj grad takvim da može zadovoljiti apetite i onih najprobirljivijih gostiju.

Po čitavom gradu, koji je pažljivo uređen sa mnogo zelenila i pravim malim prirodnim oazama, sa fontanama koje su tu da svakoga podsete kako je Segedin vodeni grad, mogu se videte građevine raznih arhitektonskih stilova, spomenici, verski objekti…

Segedin je prava idila i za ljubitelje dobrog zalogaja i za kupoholičare.

U čardama kojih ima svuda možete uživati u najraznovrsnijim specijalitetima mađarske kuhinje kao i u čuvenim mađarskim vinima.

Subotica

Subotica je grad između dve reke: Dunava i Tise. Poseduje prelepo kulturno nasleđe i bogato ukrašene građevine. Multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine Suboticu drugačijom.

Poznata je po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Festivali, događaji, koncerti, živopisan kulturni život tokom cele godine su  razlog više da je posetite. Sem toga, Subotica nudi puno zanimljivih mesta za odmor i razonodu, kao i za mnogobrojne aktivnosti oko jezera, na ergelama, salašima, u šumama i lovištima.

Palić

Palić, jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. On uvek nudi nešto novo i neponovljivo, a svake sezone su sadržaji na njemu sve bogatiji. Izvanredni objekti sa početka 20. veka (Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand i Muzički paviljon), prelep Veliki park, prepoznatljivo jezero kao i mir i tišina čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.

Hajdukovo

Hajdukovo je malo mesta koje pripada Subotici I Severnobačkom okrugu. Okolina Hajdukova obiluje zanimljivostima, arheološkim lokacijama, prirodnim vrednostima. Samo naselje leži na peskovitom tlu Subotičko-horgoške peščare I kada tome dodamo klimu savršeno pogoduje razvoju vinogradarstva i voćarstva.

Naselje se naslanja na severni deo jezera Ludaš,  koji je rezervat prirode od međunarodnog značaja, zbog važnosti za ptičji svet.

Specijalnu cenu pogledajte  OVDE

Info i rezervacije:
065 230 330 5

REZERVIŠITE OVDE

 1. Dan – Beograd – Subotica – Segedin – Hajdukovo

Polazak iz Beograda u 05,30h.

Put nas vodi ka Segedinu, preko granicnog prelaza Horgos. Po dolasku u Segedin kratak predah I obilazak secesijskih palata, po kojima je ovaj grad poznat.

Posle poplave iz 1879.g. koja je skoro do temelja razrusila grad, zahvaljujući pomoći glavnih gradova Evrope, Segedin je počeo da se obnavlja I naravno da je pratio tada najmoderniji umetnicki pravac – secesiju.

Danas on poseduje oko 15-tak palata koje su gradjene čisto u ovom stilu, ali I oko 150-tak gradjevina koje delimicno preuzimaju neke elemente secesije.

Poseticemo:

 • Rek palatu,
 • Grofovu palatu,
 • Sinagogu,
 • Ungar Majerovu palatu,
 • Moric I Dajc palatu…. itd.

Posle razgledanja slobodno za individualne aktivnosti. Poseta shopping molu Arkad ili odlazak u Ana Furdo, segedinski wellness I spa kutak za odmor I relaksaciju…

Povratak u Srbiju. Smeštaj u Hajdukovu. Večera i degustacija vina. Noćenje.

 

Info i rezervacije:
065 230 330 5

REZERVIŠITE OVDE

 1. Hajdukovo – Palić – Subotica – Beograd

Doručak, napuštanje hotela I odlazak na Palic.

Obilazak  palickog kompleksa:

 • Vodotoranj,
 • Velika terasa,
 • Ženski Štrand,
 • Muzički paviljon i
 • Spomen česma.

Ansambl palićkih građevina koji pripadaju mađarskoj varijanti secesije ,,mladih” inspirisane narodnom umetnošću Erdelja, svečano je otvoren 1912.g. I delo su dvojca Marsela Komora I Deze Jakaba.

Odlazak u Suboticu, poseta i razgledanje:

 • Gradska kuća
 • Sinagoga,
 • Kuća Mikse Demetera,
 • Palata Subotičke trgovačke banke,
 • kuća Ferenca Rajhla
 • zgrada najamne palate,
 • kuća Simeona Leovica,
 • Palata Mađarske opšte kreditne banke itd.

Slobodno vreme I polazak za Beograd oko 18h.

Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima zavisi od gužve na putu. Kraj programa.

U Mađarsku ulazimo bez ograničenja, kao pre pandemije!

Info i rezervacije:
065 230 330 5

REZERVIŠITE OVDE

Vinski dvor

pored Vinarije I Podruma ima deo I za smeštaj gostiju. Raspolaže sa 51 sobom koje su  podeljene u dve kategorije: dvokrevetne sobe i sobe sa francuskim ležajem.

Sve sobe su klimatizovane i opremljene LCD televizorom sa kablovskim i satelitskim kanalima. Standardnu opremu čine i pisaći sto, fotelje i plakar. Sobe sa francuskim ležajem imaju i sofu na kojoj može spavati treća osoba.

Sobe imaju svoje kupatilo sa wc-om i tuš kabinom i opremljene su fenom za kosu. Gostima su obezbeđeni peškiri i toalet papir.

Pušenje je zabranjeno u svim sobama.

Vinarija Fodor-Hupert osnovala je Šara Fodor 1956. godine. Vino proizvode na tradicionalan način, ali početkom XXI veka vinarija je opremljena modernim mašinama što uz kvalitetne sorte grožđa garantuje visok kvalitet vina. Vina imaju geografski zaštićeno poreklo i osvajaju značajne nagrade. Gaji se deset sorti grožđa od kojih su čak četiri sorte autohtone.

Pored duge tradicije proizvodnje ističemo da imaju I najdužu turističku tradiciju među vinarijama jer su počeli da se bave  vinskim turizmom među prvima u Srbiji pre više od 15 godina.

Rustično zasvođeni vinski podrum izgrađen krajem devedesetih godina prošlog veka. Vinski podrum je idealno mesto za degustaciju vina. U autentičnom ambijentu, uz svetlost sveća, degustira se devet vrsta vina uz sireve, masline i sveže jabuke.

U podrumu možete videti i deo istorije, drvene barik buradi proizvedene u Francuskoj u prošlom veku.

Vinogradi se prostiru na 8 hektara. Po staroj dokumentaciji prvi čokoti su posađeni daleke 1856. godine. Godinama su uzgajana grožđa i pravljena vina na tradicionalan način. Sistemom „zavesa“ uzgajaju vinovu lozu koja radja grožđe u maloj količini po hektaru. Na taj način se dobija  veoma kvalitetno vino.

 

Osnovne informacije

Putovanja, Mađarska i Srbija; Segedin, Subotica, Palić - dvodnevno putovanje, grupno putovanje

Mesto polaska

Tačno mesto polaska ćemo objaviti neposredno pre puta.

Vreme polaska

Polazak iz Beograda oko 5:30h

Polazak iz Novog Sada oko 6:30 h

 

Vreme povratka

U kasnim večernjim časovima.

Sadržaj

 • Autobuski prevoz
 • Hotelski smeštaj
 • WiFi

Termini putovanja

28-29.10.2023.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama,
 • smeštaj u ½ sobama, Vinski Podrum, na bazi  1  noćenja  sa popupansionom (doručak na bazi švedskog stola  samoposluživanje, a večera izbor od 3 jela),
 • obilazak Segedina,
 • obilazak Palića,
 • obilazak Subotice,
 • polisa putnog osiguranja sa premijom osiguranja od 15000€,
 • pratilac grupe tokom putovanja/turistički vodič,

Aranžman ne obuhvata

ulazak u banju Anna Furdo– 2000 Ft

boravišna taksa 130 din

individualni troškovi.

Cena aranžmana

Preuzmi cenovnik

Cene je izražena u dinarima po osobi.

TERMIN PUTOVANJAHOTEL CENA
28.10. - 29.10.2023.Vinski dvor11350

USLOVI/NAČIN PLAĆANJA:

 1. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA: – akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora, a ostatak minimum 15 dana pre puta.
 2. UPLATA NA RATE – akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora, a ostatak u 2 jednake mesečne rate. Rate dospevaju svakog 10, 20 ili 30 mesecu, a poslednja rata dospeva najkasnije mesec dana nakon realizovaog putovanja.

 

Napomene

Potrebno je da se putnici prilikom prijave  izjasne koji meni za večeru žele. Doručak je isti za sve.

Doručak: švedski sto - sir,sunkarica,jaja,kobasica,suvi vrat,džem,maslac,przenica,juice,filter kafa,mleko

Večera:

Meni 1:

Supa: Goveđa supa sa domaćim rezancima

Glavno jelo: Juneci perkelt sa turos cusom (testenina sa sirom)

Salata: Kupus salata

Desert: Somloi galuska

Meni 2

Predjelo: Pohovani sir sa tartarom

Glavno jelo:ćureći odrezak na seoski način, punjeni svinjski kare sa blitvom I pečenom paprikom umotano u slanini, na zaru

Prilog: pekarski krompir

Salata: zimska salata

Desert: Palačinke sa čokoladom

NAPOMENE:

-putnik je dužan da se, pre potpisivanja ugovora o putovanju, detaljno upozna sa programom putovanja, kao i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Online Travel. Molimo vas da opise i fotografije hotela pogledate na našem sajtu.

-Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa u suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije.

- Ukoliko ne dobijete sms poruku 24 h pre polaska putnik je dužan da se lično informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska jedan dan pred put. Putnik je u obavezi da na dogovorenom mestu polaska bude 30 minuta pre ugovorenog vremena polaska,

-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..),

-putnik mora imati pasoš sa važnošću od minimum tri meseca nakon izlaska iz zemlje članice EU,

-Putnici bi trebalo da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.

- Svaki putnik sa srpskim pasošem je dužan da ima putno osiguranje za putovanje u zemlje Šengenskog sporazuma.

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. –

 

VAŽNE NAPOMENE:

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu (važeću) putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu obavezno je dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.

 

Molimo vas da se pre zaključenja Ugovora o putovanju upoznate sa Programom putovanja kao I Opštim uslovima putovanja agencije Online Travel.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 500  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence B  u visini od 5000 eura. Broj bankarske garancije 04777-02-0193696 od 26.11.2021.    Banka UniCredit Bank, Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja i davanja saglasnosti za izdavanje bankarske garancije broj 0104/2021  od 16.11.2021. zaključenog sa Primaocem garancije Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14.

Primalac bankarske garancije može pozvati banku na plaćanje u periodu koji ne može biti duži od šest meseci , računajući od datuma kada je bankarska garancija prestala da važi. Korisnik bankarske garancije, putnik aktivira bankarsku garanciju  bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka propisanog slučaja preko Primaoca bankarske garancije Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686,  pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs

Program je rađen na bazi minimum 25 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika organizator ima parvo da otkaže putovanje 5 dana pre početka. Može da organizuje prevoz kombi vozilom uz adekvatnu nadoknadu.
Br.programa 14  Šifra programa – HU – SR  Cenovnik br 1 od 22.03.2022.

 

 

Rezerviši

Molimo Vas da popunite sva polja kako bi smo mogli da Vas kontaktiramo povodom Vaše rezervacije!
 • Unesite ime aranžmana tj ime vile ili hotela. Ukoliko imate bilo kakve dodatne napomene unesite ih ovde.